Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóSárkányparádé 2024


A sárkányok 2024-ben is visszatérnek Krakkóba, hiszen mégiscsak a sárkányok városa ez a Visztula-parti település. Az idei év vezérmotívuma a "mesék, mondák és regények sárkányai".


A sárkányok parádéját 2000 óta rendezik meg a Teatr Groteska szervezésében, hogy bemutassák Krakkó, Lengyelország, vagy éppen Európa sárkányait, a hozzájuk kapcsolódó regéket, hiedelmeket és történeteket. A parádé időpontja 2024-ben június 8 és 9.

A rendezvény keretében, a Wawel alatti Visztula-parti sétányon mindkét napon családi sárkány piknik vár mindenkit, ahol sárkányos játékok, családi vetélkedők, íjászversenyek és bemutatók, no meg kézművesek remek portékáikkal várnak mindenkit. Szombaton délelőtt 10-től este 8-ig, míg vasárnap délelőtt 10-től este 7-ig.

A fesztivál első fő attrakciója a Nagy Szabadtéri Sárkány Show lesz a Visztula-folyó felett, melyre június 8-án este 10:00-től kerül sor. Lélegzetelállító pirotechnikai elemek, csodás zene, fantasztikus fény- és lézerbemutatók. És akkor még a legfontosabb elemet nem is említetük! Igen, sárkányok is lesznek. Méghozzá hatalmas sárkányok, melyeket a Teatr Groteska művészei írányítanak majd a folyón ringó hajókról.

Nem lenne persze igazi a Sárkányparádé a nevezett főszereplők felvonulása nélkül. Erre, mint a fesztivál második fő attrakciójára június 9-én délben kerül sor. Idén is számos sárkány - melyeket több száz sárkányművész kelt életre - a Grodzka utcán keresztül vonul a város főterére. A parádé (mint minden évben) 2024-ben is igazi színes forgatag lesz, amit csak változatosabbá varázsol majd a számos zenész, vásári mutatványos és egyéb szereplő, akik együtt vonulnak a sárkányokkal.
A parádét a Legszebb Sárkány címért való vetélkedés zárja a Rynek Główny-n, azaz Krakkó főterén felállított színpadon.

Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 Csapatunk:
        Gabi, Marci, Máté és Ákos

         KrakkoInfo.hu
HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Utasaink visszajelzése
~Emese
21:12 Hé, 17 Jún 2024
Kedves Gabi és Marci! Kedves utas kitörő örömmel újságolta, hogy ennyire jó...
10 fős csoport
~Hajnalka
12:43 Sze, 12 Jún 2024
Kedves Ákos és Marci! Sikerült letölteni a jegyeket minden rendben volt. Nagyon...
Krakkó/Auschwitz
~Anna
17:58 Pé, 07 Jún 2024
Jó napot , nagyon köszönöm a hétvégét is. Mint mindig most is tökéletes volt minden....
Csoportunk
~Szilvi
12:37 Hé, 03 Jún 2024
Kedves Marci! Nagyon jól sikerült minden. Krakkó vàrosnèzèsnèl az idegenvezetőnk...
Re: Parkolás
~CsMarton
19:07 Szo, 01 Jún 2024
Vasárnap kivételével a parkolás fizetős, minden megkezdett óra 2024-ben 6 pln/óra. Hogy...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 63715969 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.