Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóKrakkói idegenvezetés

Krakkó Lengyelország kultúrális fővárosaként tartja számon magát, és rengeteg történelmi és művészeti emléke alapján erre minden bizonnyal van is alapja. Szerencsére a városban vannak magyar nyelvű idegenvezetők is - ha nem is sokan - az ő szolgálataitokat tudjátok igénybe venni, ha csoportotoknak krakkói városnézést szerveztek.

Természetesen 10 fős, vagy annál alacsonyabb létszámú csoportok is igénybe vehetnek idegenvezetést, ha ilyet terveztek - kerestek, kattintsatok ide!
 

   

HAGYOMÁNYOS IDEGENVEZETÉSI ÚTVONAL KRAKKÓBAN:

Időtartam: kb 3,5-4 óra.

Útvonal:

A királyi vár, azaz a Wawel udvarainak bejárása - a Waweli Érseki Katedrális (templom, Zsigmond-torony, altemplom a királyi sírokkal) - királyi út - Collegium Maius udvara - Rynek Główny (a posztócsarnokkal és a Mária templommal).

(Egyházi ünnepeken, és vasárnapokon nem minden templom látogatható, ezért az útvonal módosulhat, vagy rövidülhet. Vasárnapi napokon a katedrális csak 12:30-tól látogatható.)

Ár:

 
 

Idegenvezetés magyar nyelven 600 pln/csoport ártól*
Foglalási díj 60 pln/csoport
Belépő a Katedrálisba 21 pln/fő vagy 15 pln/fő **
Belépő a Mária templomba 15 pln/fő vagy 8 pln/fő **
Fülhallgató kölcsönzés 8-10 pln/fő ***

*: A krakkói magyar idegenvezetők hasonló minőségben, de eltérő árakon dolgoznak. Így csoportotok számára az ár attól függ, hogy kit találunk szabadon.

**: A belépés fakultatív ezeken a helyeken. A Katedrálisban az első a teljesárú jegy, a második a kedvezményes, melyre gyermekek, iskolások, felsőoktatási hallgatók, tanárok és nyugdíjasok (65 év felett) jogosultak.  A Mária templom esetében az első a teljesárú, a második pedig a kedvezményes gyerekeknek, diákoknak 26 éves korig és nyugdíjasoknak 60 év felett. (Néha kérhetnek igazolványt is a jogosultság igazolására!) A Katedrálisban az árak csak idegenvezetővel rendelkező csoportok esetében érvényesek.

***: A fülhallgató kölcsönzése minden esetben kötelező, ha a csoport létszáma meghaladja a 20 főt.

Praktikus információ:

Az útvonal természetesen igény szerint meg is fordítható. Délutáni, főleg késő délutáni kezdés esetén szoktuk javasolni, hogy mindenképpen a Wawelben kezdjenek a csoportok, hiszen a katedrális évszaktól függően zár: április és október között 17:00 órakkor, míg októbertől márciusig 16 órakkor.

Mit tegyetek, ha nem jut nektek magyaros idegenvezető?

Keressetek minket bátran ez esetben is! Sajnos jelenleg csak 3-4 magyar nyelvű idegenvezető van Krakkóban, és főleg magyarországi hosszú hétvégék alkalmából, vagy olyan hétvégéken, amikor sok magyar csoport jön nem jut mindenkinek magyaros idegenvezető.

Ilyen esetekben lengyel nyelvű idegenvezető mellé (díja: 300-400 pln/csoport) tudunk biztosítani gyakorlattal rendelkező magyar-lengyel tolmácsot, akinek a díja szintén 400 pln/csoport + a belépői ára.

Foglalás:

Idegenvezető foglalásához keressetek minket emailben az office@krakkoinfo.hu címen bátran. Ugyanide várjuk felmerülő kérdéseiteket, kéréseiteket is - igyekszünk mindenben segíteni.
 

     

Mivel kösd össze a krakkói városnézést?

A városnézés kb. félnapos program, a nap másik felére is érdemes valamilyen programot szervezni a csoportotoknak. Pár ötlet a környékről, melyeket könnyen elérhettek:

MÁS IDEGENVEZETÉSI ÚTVONALAK KRAKKÓBAN:

Természetesen nem előírás az, hogy ha Krakkóban jártok, akkor a hagyományos utat kell végigjárni. (Persze csoportoknak ajánlott, hiszen rengeteg szép (és ezen belül is számos magyar vonatkozású) történelmi, művészeti emléket tartogat ez az útvonal.

Sokan Kazimierz-t, a híres krakkói zsidónegyedet is idegenvezetővel látogatják, és e mellett számos múzeumban (pl Schindler múzeum, Waweli kiállítások, Földalatti Történelmi múzeum, stb) is lehet idegenvezetést kérni.

Amennyiben más útvonalakra, vagy egy-egy múzeumra kerestek idegenvezetőt magyar nyelven, keressetek minket az office@krakkoinfo.hu email címen, és igyekszünk segíteni!

krakkói idegenvezetés   Zgłoś błąd do skasowania
~Edina 13:29 Hé, 29 Júl 2013 Kedves Gabi és Marci!

Visszatértünk Budapestre a táborunkból. Ezúton szeretném megköszönni Nektek is az idegenvezetést. Aranka nagyon kedves és valóban roppant felkészült volt. Sajnos több mindent nem sikerült megnéznünk, de ez nem az ő hibája volt, hanem a csoport nehézkes mozgatása okozta.
Edina
[ Válasz ]
köszönettel   Zgłoś błąd do skasowania
~Mr Smith 19:18 Csü, 15 Máj 2014 Kedves Csomor Márton!

Szeretném megköszönni, hogy ilyen felkészült, és magyarul szépen beszélő vezetővel hozott minket össze. Nagyon alapos volt, sokat tudott és e rövid időben is sokat mutatott a városból. Büszkék voltunk rá, hogy lengyelként is ilyen szépen beszéli a nyelvünket. Egy-egy látnivalónak mindig előkerült egy-egy kép, korabeli dokumentum másolata az adott helyről. Kollégáim viccesen mondták is egymásnak: \"mi lehet még abban a táskában\"

Köszönettel:

Árpád
[ Válasz ]
krakkói program   Zgłoś błąd do skasowania
~Kriszt 13:42 Hé, 08 Dec 2014 Szia Gabi és Marci!

A héten nem volt lehetőségem visszajelezni, hogy mi történt velünk Krakkóban.. Nos beleszerettünk a városba!!! Minden tökéletes volt, az idegenvezetőnk - Barbara - szenzációs, gyönyörűen beszélte a nyelvünket,és hihetlen tudással és szeretettel mutatta meg nekünk a várost. Az ebéd is megfelelő volt, a nagy hidegben melegedhettünk kicsit és jól esett a meleg étel. Szóval nagyon jól éreztük magunkat.
Kriszt
[ Válasz ]
krakkói idegenvezetés   Zgłoś błąd do skasowania
~Gyula 12:56 Ke, 21 Júl 2015 Kedves Marci!

Nagyon köszönjük a szervezést! 57 fős csoporttal mentünk Krakkóba, a városnézés és a Schindler múzeum meglátogatása is jól sikerült. Aranka és Barbara nagyon kedvesek, segítőkészek voltak, az idegenvezetésük pedig kifogástalan. Teljesen jogosan ajánlottak Benneteket, és tesszük mostantól mi is ismerőseink barátaink körében.

Üdvözlettel,

Gyula
[ Válasz ]
Krakkó   Zgłoś błąd do skasowania
~Kati 17:11 Ke, 15 Szept 2015 Kedves Marci!
Tegnap éjfélkor érkeztünk haza Krakkóból.Nagyon kellemes napokat töltöttünk ott,melyhez hozzájárult a Te segítséged is.

A péntek délelőtti krakkói idegenvezetéssel is, és a szombat délutáni Wawel- beli idegenvezetéssel nagyon elégedettek voltunk.

További munkádhoz jó egészséget kívánok.
Üdvözlettel: Kati és a Gyulai Erkel Kórus
[ Válasz ]
idegenvezetés   Zgłoś błąd do skasowania
~Kobela Mária
17:36 Szo, 23 Jan 2016
Kedves Gabi és Marci!
Július elején 9 fős csoporttal utazunk Krakkóba. Szeretném megkérdezni, hogy egy hétköznap délutáni kb. 3-3,5 órás idegenvezetésnek mennyi az ára? A Wawelt és a Mária templomot mindenképp szeretnénk.
Köszönettel:
Mária
[ Válasz ]
        
Re: idegenvezetés   Zgłoś błąd do skasowania
~CsMarton
10:23 Hé, 25 Jan 2016
Kedves Mária!

Jelenleg minden krakkói idegenvezető partnerünk 350 pln/csoport áron dolgozik. A többi ár is aktuális.
Marci
[ Válasz ]
Idegenvezetés   Zgłoś błąd do skasowania
~Cosmos 11:42 Pé, 06 Máj 2016 Kedves Marci!

Köszönöm és köszönjük szépen a közreműködésedet a múlt heti krakkói kirándulásunkhoz! A reménytelen idő dacára múlt szerdán mindannyian nagyon jól éreztük magunkat Barbara vezetése mellett.

Barbara felkészültsége, alkalmazkodó készsége, professzionalizmusa lenyűgözött. Legközelebbi alkalommal már ragaszkodni fogok ahhoz, hogy őt szervezzétek idegenvezetőnknek. Szép napot és elégedettséget okozó szezont kívánok nektek!

Zsolt
[ Válasz ]
programok   Zgłoś błąd do skasowania
~Edit tanárnő 09:07 Csü, 16 Jún 2016 Kedves Marci!
Köszönöm szépen a rengeteg segítséget, amit adtál és különösen azt, hogy még a szabadságod idején is foglalkoztál az ügyeinkkel!
Jól sikerült a kirándulásunk, nagyon hasznosak voltak az információk, Barbara idegenvezetése fantasztikus volt.
Minden jót kívánok!
Üdvözlettel: Edit
[ Válasz ]
Foglalás   Zgłoś błąd do skasowania
~Erdélyi csoport 06:51 Csü, 13 Ápr 2023 Köszönjük szépen a segítséget, nagyon jól éreztük magunkat. Jó fej volt az idegenvezetők.
GABI.
[ Válasz ]
krakkói idegenvezetés   Zgłoś błąd do skasowania
~KAESER csapat 09:51 Ke, 10 Okt 2023 Kedves Gabi,

megragadnám az alkalmat és köszönetet szeretnék mondani a rengeteg segítségért és a túravezetésért. 🙏
Piotr roppant jó fej volt,👍🙏 még egyszer hálásan köszönjük és örülünk, hogy megismerhettük.

További szép napot kívánok!
[ Válasz ]


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 Csapatunk:
        Gabi, Marci, Máté és Ákos

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Csoportos magyar nyelvű vezetés Auschwitzban
~Éva, Zsófi, Zsolt
20:33 Szo, 06 Júl 2024
Sziasztok! Nagyon szépen köszönjük a lehetőséget, a mai program megszervezését....
Re: Wawel
~CsMarton
09:49 Csü, 04 Júl 2024
Szia! Sajna nem. Nagy átalakulások voltak a Wawelben, tervezzük az egész cikket...
Wawel
~Éva
09:44 Csü, 04 Júl 2024
Sziasztok! Többek között Krakkóba is készülünk. Több oldalt megnéztem, mire benneteket...
krakkói utunk
~Ester
11:07 Pé, 28 Jún 2024
Köszönöm szépen minden szervezési segítséget! Nagyon élveztük a kirándulást! Eszter
Re: idegenvezetés
~CsMarton
19:17 Csü, 27 Jún 2024
Ahogy írtam netesen vagy helyben. A netes regisztrációról abban a cikkben olvashatsz -...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 64954896 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.