Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszóLátogatás a sajtkészítő műhelyében

Zakopanéban - Lengyelország téli fővárosában - és környékén híresebb és elterjedtebb ételkülönlegességet nehéz találni az OSCYPEKnél, azaz a hagyományos, füstölt juhsajtnál! Ezt a fajta sajtot a híres zakopanei sajtpiacon, és a környéken szinte mindenhol meg lehet találni.
Ezernyi fajtája (füstölt, erősen füstölt, vagy éppen füstöltelen), változatos alakja (a hagyományos méretektől az apró grillezni való sajtokon keresztül a jellegzetes fonott korbácsokig), a más állat (szarvasmarha, kecske) tejéből készült testvérei és a sajtkészítés melléktermékei (gomolya, brindza, író, stb) közösen garantálják, hogy mindenki megleli a kedvére valót!

Mostantól pedig az sem lehet titok, hogy miképp készülnek ezek a sajtok, hiszen szervezett formában válik lehetségessé a bacówka (azaz a sajtkészítő műhely) látogatás. A bacówkában a sajtmester hagyományos módszerekkel, kizárólag két keze munkájával állítja elő a juhsajtot, és füstöli szabad tűz fölött!

Ne hagyjátok ki ezt a programot!

Tudnivalók:

A bacówka és baca - azaz sajtkészítő műhely és a sajtkészítő - látogatásának ideális időpontja a 8:30-as kezdés, hiszen ekkor készül a sajt. Ez esetben a sajtkészítés folyamata megtekinthető, közben szakszerű magyarázatot is kaptok a készítés minden lépéséről. A program kb egy - másfél órát vesz igénybe.
Amennyiben nem tudtok a javasolt kezdési időponthoz alkalmazkodni, akkor is lehetőség van a látogatásra. A műhely és benne a füstölés folyamata megtekinthető, s közben a készítésről is mesélünk majd nektek.

A program fontos része a kóstolás - az épp rendelkezésre álló sajtokból - is. Maga a program kb 1 óra hosszúságú. 

Ár:

Minimális csoportlétszám: 10 fő

  • A program ára: 100 pln/csoport + vásárlás *
  • Tolmács-idegenvezető: 120 pln/csoport (Zakopanei idegenvezetésbe beépítve csak 80 pln/csoport) 

* Vásárlás = A termelőtől helyben vásárolhattok a termékeiből. Természetesen rátok van bízva, hogy vásároltok-e tőlük, és mennyit, de a minőségre nem lesz panaszotok!

A sajtkészítő látogatás elérhető 10 főnél alacsonyabb létszámú csoportoknak, családoknak, és egyéni utazóknak is. Ha ebbe a kategóriába tartoztok, akkor a ZakopaneInfo oldalon itt tájékozódhattok a részletekről!

Megrendeléseteket az office@krakkoinfo.hu email címre küldjétek! Szintén ezen a címen várjuk kérdéseiteket, kéréseiteket is!

   

NAGYON FONTOS: A program csak május elejétől és október közepe-végéig érhető el, a köztes időszakban a baca nem dolgozik, hisz a juhai nem adnak ebben az időszakban tejet!Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 A portál megálmodói:
        Johanna, Gabi és Marci

         KrakkoInfo.hu


HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed
REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 
Kommentek
Re: kérdés
~CsMarton
08:57 Csü, 12 Márc 2020
Igen. Ne legyenek koronavírusosak! Minden más a cikkben, illetve logikusan ne utazzon senki...
kérdés
~Csókási Zsuzsa
08:54 Csü, 12 Márc 2020
Sziasztok, két kolleganő Krakkóba utazott meetingre, szombaton jönnek haza. Van e...
Re: érdeklődés
~CsMarton
11:30 Pé, 14 Feb 2020
Kedves Anikó! Ha egyéni látogatásra mennétek, akkor Programok menüpont, azon belül...
érdeklődés
~Anikó
11:26 Pé, 14 Feb 2020
Szia! 2020. 04. 11.-én szeretnénk menni 7fő múzeum látogatásra. Hol tudunk jegyet foglalni....
Birkenau
bacsedit
17:57 Ke, 11 Feb 2020
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 16329363 látogató
1999-2020 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.