Login
Jelszó

» Regisztráció
» Elfelejtett jelszó



Grillez sajtot!


Bár azt mondják, hogy jót grillezni csak nyáron lehet, azért mi szeretnénk leszögezni: ha van egy kis oscypek sajtod, akkor egész évben itt a grill szezon! Ennek örömére pedig mi is egy újabb recepttel szeretnénk kedveskedni nektek, jöjjön tehát a grillezett oscypek!


Az OSCYPEK, vagyis a zakopanei tradicionális (ha tényleg a hagyományokat nézzük, akkor juhtejből készült, de kapni kecske-és tehéntejes változatban is) füstölt sajt, azt hiszem, nem szorul komolyabb bemutatásra azok számára, akik már jártak városunkban. Annak, aki még nem volt nálunk, és nem ismeri e csemegét, annak ajánljuk ezt a bejegyzést, majd az alapos felkészülés után a Zakopaneba utazást, és ott a piac felkeresését!
Mai receptünk főszereplője ez a sajt, és egyben szűk keresztmetszete is, hiszen odahaza nem nagyon lehet beszerezni. (Ha még is ismer valaki magyarországi beszerzési forrást, akkor jelezze kommentben nyugodtan!)

Ez a finom sajt nem csak hidegen remek, hanem a nyári grillpartik remek kiegészítő nyalánksága lehet. Kerti grillezéshez a városban szinte mindenhol kapható, klasszikus "egyzlotyis" változatot ajánljuk, ezt feldobva a grillrácsra kb 5 perc sütögetés után (közben egyszer fordítsátok meg) már fogyasztható is. A kész grillezet oscypek ismertetőjele: ha grill villával, vagy csipesszel a külsejét kicsit megbökdösitek, akkor jó puha, hiszen a kemény sajtbelső már megolvadt!

Frissen fogyasszátok, zakopanei szokás szerint magában vagy áfonya (ribizli is megteszi) lekvárral! Merészebbek esetleg egy szelet bacon szalonnába gönyölve is süthetik, lekvárral akkor is csodás lesz! (Meg lekvár nélkül is!)

A nagyobb fajta sajtokat nem érdemes egyben felrakni a grillrácsra, mert mire szépen megolvad a belseje, addigra a külső, füstölt burok odakap, így ez esetben azt javasoljuk, hogy 5-10 miliméter vastag szeleteket vághatok belőle ízlés szerint, és így süssétek meg. Ennél a módszernél javasoljuk a serpenyő*, platni használatát, mert a megolvadó sajtbelső a grillrács közé folyhat, és igazán kár lenne érte.

*: Jó hír, hogy ezzel a módszerrel akár télen is előállítható a finom étek.

Jó étvágyat!

« vissza


Üdvözlünk Kedves Látogató!
 

 

Krakkó Közép-Európa egyik legszebb, és legérdekesebb városa. Rengeteg magyar turistával  közösen fordulunk itt meg egész évben, és sokszor szembesülünk azzal, hogy magyarul kevés információ érhető el a városról. Ráadásul 3 éve működtetjük a ZakopaneInfo oldalt, és egyre többször kérdeztek, kértek tőlünk Krakkóval kapcsolatban. 
 

 

Ezért aztán hosszas tervezés után megálmodtuk ezt az oldalt Nektek. Szeretnénk egy aktív, érdekes, de leginkább is a hasznotokra váló oldallal megajándékozni Titeket. Így hát csokorba szedjük a legfrisebb, legjobb és nem utolsó sorban legfinomabb ajánlatokat, hogy ne maradjatok le semmiről, hogy krakkói utatok érdekes és szórakoztató legyen.
 

 
 Csapatunk:
        Gabi, Marci, Máté és Ákos

         KrakkoInfo.hu






HÍRLEVÉL
írd be az e-mail címed




REKLÁM

 
  
 
 
 
 
 HASZNOS LINKEK
 
 
 




Kommentek
Re: Érdeklődés
~TAntal
10:58 Szo, 04 Máj 2024
Nagyon köszönöm az információkat!
Re: Érdeklődés
~CsMarton
08:37 Szo, 04 Máj 2024
Az összefüggés egyszerű. A látogatók rongálnak (lopnak, bontanak, falfirkálnak stb), így...
Re: Érdeklődés
~TAntal
16:55 Pé, 03 Máj 2024
Kedves Marci! Köszönöm szépen a gyors választ! Azt ugyan nem értem, hogy mi az...
Re: Érdeklődés
~CsMarton
06:50 Pé, 03 Máj 2024
Kedves Antal! A csoportnak ilyen esetben közösen távoznia kell a területről. Sajnos ez...
Re: Érdeklődés
~TAntal
22:13 Csü, 02 Máj 2024
Kedves Marci! Ha az általatok vezetett 3-3,5 órás program véget ér, a csoportnak együtt...
2013-02-20 -tól te vagy a(z) 61232461 látogató
1999-2024 © MATinternet Zakopane :: Powered by AntCms

Tilos a Honlap bármely tartalmának sokszorosítása, másolása, publikálása, módosítása. E tilalom alá esik különösen a Honlapon található összes szöveg, kép, grafika, embléma, fotó, hang- és videoanyag vagy ezek állóképei. Úgyszintén tilos a Honlapon található anyagok használata bármely más honlapon vagy számítógépes hálózaton.